Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De Troon, Nederlandse tv-serie opgenomen in Hongarije

Entree zijkant kerkDonderdag 20 augustus 2009 - Afgelopen juli zijn de opnames voor de Nederlandse zesdelige dramaserie De Troon van de AVRO in Hongarije van start gegaan. Deze serie over de geschiedenis van de eerste drie Nederlandse koningen, Willem I, II en III wordt opgenomen in Hongaarse steden als Boedapest, Sopron en Keszthely omdat "De serie zich afspeelt in de 19e eeuw", aldus Leontine Petit van producent Lemming Film in een artikel in Mediacourant.nl.

 

"In die tijd waren er nog vele kastelen, kerken en uitgestrekte landschappen. Deze prachtige locaties hebben we in Hongarije gevonden."

De opnames in Sopron en Fertõd zijn achter de rug en deze week zijn ook net de draaidagen in Boedapest afgesloten. Zo werden er in Boedapest binnen-opnames gemaakt in de Sint Franciscus van Assisi Kerk op het Bakáts plein in het negende district. (foto entreé zijkant kerk)

Om te beschikken over figuranten die ook Nederlands kunnen spreken, zijn onder meer de Nederlandse ambassade, de Nederlandse club en studenten aan de faculteiten Nederlands van de ELTE-universiteit en Károli Gáspár universiteit benaderd. De laatste weken van augustus en de hele maand september wordt onder meer nog gefilmd in Keszthely en op locaties op het platteland. Voor die periode is het trouwens nog mogelijk zich aan te melden als figurant of voor kleine bijrollen. Hongaren die Nederlands spreken en in Hongarije woonachtige Nederlanders kunnen zich opgeven bij Open Casting Kft. in Boedapest.

>>>> Contact:   Mevr. Panni Veres

>>>> Telefoon: +36-1-4860562 / +36-30-2513603

>>>> E-mail:   g.hu Mevr. Veres Panni.

Uit Mediacourant.nl 13 juli 2009

De Troon, die de hele negentiende eeuw beslaat, gaat over de heroïek van de eerste Nederlandse koningen, die ons kleine land te midden van grootmachten als Napoleons Frankrijk, Engeland en het oppermachtige Rusland, naar onafhankelijker gronden wisten te loodsen. "Belangrijk aspect aan deze serie is dat gekozen is voor een rijke stijl die de negentiende eeuw inzichtelijk maakt vanuit het heden; met hedendaags taalgebruik, moderne art direction en vibrerende cameravoering", laat de AVRO weten.
In De Troon worden onder meer rollen vertolkt door Yorick van Wagingen, Jeroen Willems, Marcel Musters, Egbert Jan Weeber, Catherine ten Bruggencate, Loes Haverkort, Bracha van Doesburg, Bianca Krijgsman en Beppie Melissen. Regie is in handen van  Erik de Bruyn en het scenario is geschreven door Ger Beukenkamp.
De Troon wordt geproduceerd door Lemming Film en is geïnspireerd op het boek ‘Voor de Troon wordt men niet ongestraft geboren' van Daniela Hooghiemstra en Dorine Hermans. De AVRO zendt De Troon uit vanaf maart 2010 op Nederland 2.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije