Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ursul de Geer met Márai in Boedapest

ursulMaandag 23 mei 2011 - Recent heeft Ursul de Geer, op piano begeleid door Jacob Boogaart, een serie zeer succesvolle 'toneelvertellingen' in diverse Nederlandse theaters afgesloten. Op initiatief van Jaap Scholten heeft de Nederlandse Vereniging Ursul en Jacob bereid gevonden deze vertelling eenmalig in Boedapest op te voeren.

 

Lees meer

Smartlappen 2010, lekker filmpje, mooie foto's!

asmZondag 28 november 2010 - Al weer voor de veertiende keer vond in Boedapest het Nederlandse Smartlappen-feest-festival-gala plaats. Zoals elk jaar met een stergast uit Nederland en dit jaar was dat Albert West. Samen met de superband Kus'm & Zeep'm liet hij iedereen die avond zingen en dansen. En zoals elk jaar was er natuurlijk ook de wedstrijd van het levenslied, wie van de Nederlandstaligen in Hongarije vertolkt de beste smartlap en gaat er met de beker naar huis?

Lees meer

Sinterklaas komt weer naar Boedapest!

sintAVrijdag 22 oktober 2010 - Op zaterdag 13 november 2010 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland en vlak voordat Sinterklaas jarig is komt hij op zaterdag 4 december met zijn Pieten zelfs nog naar Boedapest! Net als vorig jaar komt hij met de boot en brengt hij voor alle Nederlandstalige kinderen van 0 tot 9 jaar cadeaus en lekkers mee.

Lees meer

Nieuwe haring is binnen, in Boedapest

logo-vlaggetjesdagWoensdag 15 juni 2011 - Op 11 juni was het vlaggetjesdag in Scheveningen en kwam de nieuwe haring aan wal. En, op donderdag 16 juni valt er van die nieuwe vette haring ook in Boedapest te genieten. In het Amstel River Café aan de Párizsi utca is de haring vanaf 17.00 uur verkrijgbaar.

Lees meer

NL Club Borrel en Rijsttafel 1 december

rijsttafelDonderdag 25 november 2010 - De borrel van de Nederlandse Club in Hongarije is dit keer niet op de eerste vrijdag van de maand, maar op de eerste woensdag! Op 1 december is iedereen welkom om de decembermaand in te luiden. En met een ouwe gouwe, er is op veler verzoek weer te genieten van een Indonesische Rijsttafel!

Lees meer

Nederlandse Club Borrel 1 oktober

228-aWoensdag 29 september 2010 - Komende vrijdag is weer de eerste vrijdag van de maand, dus is er de Nederlandse Borrel in het Amstel River Café in Boedapest. Vanaf een uur of 20.00 is iedereen welkom. Mocht u lid willen worden van de Nederlandse Club, dan kunt u zich tijdens de borrel bij een van de aanwezige bestuursleden aanmelden. Ook kunt u bij hen de contributie voor 2010-2011 betalen.

Amstel River Café, 5de district, Párizsa utca 6, Budapest.

Varen, varen! Hier moet u zijn!

sinterklaas_008abcZaterdag 4 december 2010 - Met de licht besneeuwde Gellért heuvel op de achtergrond en tientallen verklede pietjes aan de kant, heeft de Sint vandaag een uitstekend ontvangst in Boedapest. "Varen, varen! Hier moet u zijn!", galmt er over de Donau en er wordt flink gewapperd met Nederlandse vlaggetjes. De brede rivier geeft de boot van Sinterklaas de gelegenheid om met een ruime bocht aan te meren aan de kade van het Vigadó tér.

Lees meer

Gezocht: voetballers

magyoranjevlag-aWoensdag 17 november 2010 - Gezocht: voetballers. Sluit je nu aan bij Magyoranje! Hou je van een balletje trappen? Dan is Magyoranje iets voor jou. Magyoranje is een voetbalclub met voornamelijk Nederlanders die in Hongarije wonen en werken. Er wordt getraind met een professionele Nederlandse trainer van de profclub Ferencváros.  

 

Lees meer

Nieuw verenigingsjaar begonnen!

Donderdag 23 september 2010 - Beste leden van de Nederlandse Vereniging in Hongarije! Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen. We hopen dat het weer een gezellig jaar wordt met vele activiteiten. De excursie naar de NAVO basis was een groot succes, de smartlappenavond is al ver gevorderd in zijn voorbereiding en afgelopen woensdag is de eerste stadswandeling alweer gelopen. Op 1 oktober zal de volgende maandelijkse borrelavond doorgang vinden.  En binnenkort ontvangt u een e-mail waarin we uw mening vragen over de behoefte naar bepaalde activiteiten zodat we daarbij kunnen aansluiten.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije