Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

B.my.Lake, 19 t/m 22 augustus in Zamárdi

bml klZaterdag 18 juli 2015 - Het Sziget Festival is dan net achter de rug, maar in augustus kun je in Hongarije ook nog naar een ander muziekfestival. De organisatie van B.my.Lake noemt dit festival het ’Mekka van de elektronische muziek’ en inderdaad met de vele optredens in vier dagen tijd van ruim honderd internationale artiesten en dj's die allemaal binnen deze muziekstijl werken kun je het wel het Mekka noemen.

Lees meer

Fotoexpositie Sziget Festival in Brussel

bktWoensdag 19 juni 2013 - Tot eind augustus is in het Balassi Instituut te Brussel een fotoexpositie te zien van de Hongaarse fotograaf György Konkoly-Thege onder de titel 'Sziget, een festival in beeld'. Deze tentoonstelling is samengesteld uit de vele foto's die hij maakte op het Sziget Festival tussen 2005 en 2012.

Lees meer

Beleef Sziget Festival via internet, live stream!

Woensdag 8 augustus 2012 - Voor wie er niet heen kon gaan, voor wie er niet bij kan zijn en voor wie toch wil zien en horen welke concerten er allemaal plaatsvinden op het Sziget Festival in Boedapest is er een YouTube Live Program opgezet. Vanaf woensdagnamiddag tot het einde van het festival is via internet een live stream programma te volgen!

Lees meer

Sziget Festival wint prijs Beste Festival 2014

festawDonderdag 15 januari 2015 - Tijdens het muziekfestival Noorderslag in Groningen, dat deze week plaatsvindt, werden ook weer de European Festival Awards uitgereikt. Het Sziget Festival won de prijs voor 'Best Major Festival'. De afgelopen editie is daarmee officieel tot beste grote festival van Europa in 2014 gekozen. Het Sziget Festival sleepte in 2012 deze prijs ook al een keer binnen.

Lees meer

Van Sziget tot Exit, een zomer vol festivals

szcdszWoensdag 3 april 2013 - De drie grote Hongaarse muziekfestivals kwamen vorige week met veel nieuwe namen van bands en DJ's die er op gaan treden op de proppen. En er is meer nieuws. Voor het eerst gaat er een Balaton Sound Trein rijden vanuit Nederland, rechtstreeks vanaf Utrecht naar het Balaton, kan het nog luxer?

Lees meer

Ruim 4 miljoen bezoekers Sziget 2012

HV ab-Dinsdag 28 augustus 2012 - Vier miljoen bezoekers op een eilandje in de Donau in één week tijd? Dat kan natuurlijk niet, een aantal honderdduizenden feestgangers passen er net op met z'n allen. Die miljoenen waren natuurlijk ook niet echt aanwezig, zij keken in die week via internet naar de concerten via You Tube Live Stream.

Lees meer

Balaton Sound, in Zamárdi alles met een Z

bs-zaVrijdag 18 mei 2012 - Zonnen, zwemmen, zingen, zweten, zoenen, zuipen, zien en gezien worden: het Balaton Sound in Zamárdi komt er weer aan! Wie van al die dingen die beginnen met een 'Z' houdt, en tegelijkertijd ook dance, house, techno, electro en al die andere stijlen van wereldberoemde DJ-s mee wil maken, trekt in juli natuurlijk naar Zamárdi aan het Hongaarse Balatonmeer. In ieder geval is Armin van Buuren ook dit jaar weer van de partij.

Lees meer

Balaton Sound wint European Festival Award

bsDinsdag 15 januari 2013 - Vorige week werden in Groningen tijdens het Eurosonic Noorderslag weer de European Festivals Awards uitgereikt. Het Hongaarse Balaton Sound werd verkozen tot het beste middelgrote festival. Het Belgische Tomorrowland mag de titel Best Major European Festival dragen. Het Sziget Festival kreeg begin vorig jaar die prijs toegekend.

Lees meer

Sziget 2012 een Nederlands feestje, videoreportage

HV 7-abZondag 19 augustus- 2012 - De twintigste editie van het welbekende muziekfestival Sziget op het Obuda-eiland in Budapest draaide vorige week weer lekker op volle toeren. Bezoekers uit ruim zestig verschillende landen bezochten dit jaar het festival, waarmee Sziget een van de meest internationale festivals is en blijft.

Lees meer

Sziget dendert lekker door

szigettreinVrijdag 27 april 2012 - Hoewel het Sziget Festival het dit jaar zonder een van hun grootste sponsoren moet doen, Vodafone die de laatste twee jaar flink heeft bijgedragen heeft zich teruggetrokken als sponsor, belooft het jubilerende festival grootser te worden dan ooit. De line-up wordt bijna wekelijks met nieuwe namen aangevuld, én er gaat een derde trein rijden vanuit Nederland! 

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije