Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Sporten voor de lol

rh kano klMaandag 29 juni 2015 - Ik hoor Dorka nooit meer uitgefoeterd worden. Ik zou haar haast missen. Ik heb geen idee hoe ze eruitziet, maar in de afgelopen jaren was ze een vast bestanddeel van mijn dagelijks leven. Dorka was lid van de kanovereniging in Vác en trainde iedere dag, 's Middags, als ik met mijn hond ging wandelen, galmde haar naam over het water. De trainer klonk altijd wat ongeduldig. Of dat betekende dat ze er niets van bakte, weet ik niet. Misschien was ze juist heel goed en kreeg ze daarom extra aandacht. Die trainer klinkt eigenlijk altijd een beetje ongeduldig.

Lees meer

World Aquatics Championships 2017 naar Boedapest

ahzwemDonderdag 12 maart 2015 - In 2017 zullen de World Aquatics Championships in Boedapest gehouden worden. Deze week is het contract door de Hongaarse premier Viktor Orbán met de FINA getekend. Eerder dit jaar had de Mexicaanse stad Guadalajara, waar in 2017 deze kampioenschappen oorspronkelijk plaats zouden vinden, zich teruggetrokken om financiële redenen.

Lees meer

Red Bull Air Race weer terug in Boedapest

Redbullairrace2008wikipedMaandag 1 september 2014 - Liefhebbers van het geronk, geraas en gebulder van sportvliegtuigen kunnen vanaf volgend jaar weer gaan genieten van de spectaculaire Red Bull Air Race in Boedapest. De in 2003 begonnen traditie om deze races boven het water van de Donau te houden, waarbij ook onder de bruggen door wordt gevlogen, wordt na jaren te hebben stilgelegen op de nationale feestdag 20 augustus hervat.

Lees meer

HBN-VPNO Voetbaltoernooi, Wassenaar 9 juni

HBNlogonieuw-aDinsdag 4 juni 2013 - Voor de tweede keer organiseert het Hungarian Business Network (HBN) samen met de Vereniging voor Pools-Nederlandse Ondernemers (VPNO) het Internationaal Voetbal Toernooi 2013 dat plaatsvindt op zondag 9 juni in Wassenaar.

Lees meer

Boedapest nu echt kandidaat Olympische Spelen 2024

Dinsdag 23 juni 2015 - De gemeenteraad van Boedapest heeft dinsdagmorgen ingestemd met de kandidaatstelling van de stad om de Olympische Spelen te organiseren in 2024. In 2017 zullen in het Peruaanse Lima behalve Boedapest ook de andere kandidaatsteden Parijs, Hamburg, Rome en Bosten te horen krijgen of ze wel of niet de gaststad voor de Spelen zullen worden.

Lees meer

Hongarije misschien kandidaat gastland Olympische Spelen 2024

magolbizMaandag 9 februari 2015 - Vorige week vrijdag werd tijdens de algemene vergadering van het Hongaars Olympisch Comité besloten om Hongarije als gastland voor de Olympische Spelen van 2024 voor te dragen. Maar volgens Zsolt Borki, voorzitter van het MOB (Magyar Olimpiai Bizottság), zal voordat Hongarije zich definitief kandidaat kan stellen er nog wel het een en ander moeten gebeuren.

Lees meer

Magyoranje voetbaltoernooi 2013 op 25 mei

magyoranje-a-klWoensdag 8 mei 2013 - Vorig jaar tijdens het internationale voetbaltoernooi, dat georganiseerd werd door de Nederlandse voetbalclub Magyoranje, wonnen de Duitsers de 'Cup met de Grote Oren', maar welk team gaat er dit jaar mee aan de haal? Kom ook kijken op zaterdag 25 mei op de voetbalvelden van de Amerikaanse School in Nagykovácsi!

Lees meer

Ook WK Judo in 2017 in Boedapest

Dinsdag 24 maart 2015 - Het wordt in 2017 een druk sportjaar in Boedapest want naast de toekenning van de World Aquatics Championships en de World Junior Swimming Championships zullen ook de Judo World Championships in de Hongaarse hoofdstad plaats gaan vinden. Maandag werden de contracten tussen de Hongaarse partijen en de Internationale Judofederatie ondertekend.

Lees meer

Magyoranje start zesde seizoen met groot toernooi, 27 september

mo-1-klMaandag 15 september 2014 - Overal wordt gevoetbald in de wereld en dus ook in Boedapest. Daar hebben Nederlandse mannen die graag op een ontspannen manier tegen een balletje willen trappen, zich dan ook verenigd in Magyoranje. Dit jaar begint deze ploeg weer goed aan het seizoen, want op zaterdag 27 september zal voor de derde keer op rij het grote Magyoranje Voetbaltoernooi plaatsvinden. Op het voetbalterrein van het Pasaréti Sportcentre (ook bekend als het Vasas-veld) gaan twaalf voetbalteams strijden om de inmiddels bekende Magyoranje Cup.

Lees meer

HBN Internationaal Voetbaltoernooi 21 juni Wassenaar

Voetbal HBN 02-klZondag 8 juni 2014 - Ook dit jaar organiseert het Hungarian Business Network (HBN) weer een Internationaal Voetbal Toernooi dat plaats zal vinden op zaterdag 21 juni in Wassenaar. Nieuwe teams kunnen zich nog aanmelden! Tijdens het toernooi, waaraan meerdere teams uit verschillende landen meedoen, is er natuurlijk ook weer te eten en te drinken, Poolse worsten gaan op de grill en in de bogrács wordt Hongaarse goulash gemaakt.

Lees meer

Voetbal: Zebegény tegen Magyoranje

zebMaandag 23 april 2012 - Hoog in het noorden van Hongarije ligt het dorp Zebegény, en de amateurvoetballers aldaar hebben de mannen van het Nederlandse team Magyoranje uitgedaagd voor een pittige wedstrijd op zaterdag 12 mei aanstaande.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije