• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Duurzame energie heeft het moeilijk in Hongarije

gemence park 28 7 2009 13 08 31 2560x1920 klZaterdag 8 april 2017 - Begin februari kreeg Hongarije van de Europese Commissie Hongarije groen licht voor de uitbreiding van de kerncentrale bij Paks. Goed nieuws voor de regering, minder voor voorstanders van de ontwikkeling van duurzame energie. De kerncentrale gaat straks zoveel stroom leveren dat Hongarije een overschot heeft en de regering geen enkel interesse meer heeft om alternatieven als zonne- en windenergie te stimuleren. Integendeel, de ontwikkeling van duurzame energie wordt in Hongarije tegenwoordig actief tegengewerkt. Wie een zonnepaneel op zijn dak zet, krijgt geen subsidie, maar betaalt extra belasting.

Lees meer

Economic Newsletter December 2015 - Januari 2016

Woensdag 10 februari 2016 - In deze Economische Nieuwsbrief van de Nederlandse Ambassade in Hongarije een terugblik op december en januari met onder meer de strubbelingen rond de uitbreiding van de kerncentrale in Paks, het optimisme van Hongaarse CEO's over de economie, de ideeën over de mogelijke Olympische Spelen in Boedapest in 2024 en de subsidies op duurzame energie.

Lees meer

Euro's in Hongarije

Woensdag 9 december 2015 - Sinds kort kun je in Hongarije bij 200 geldautomaten van Euronet niet alleen voor forintbankbiljetten, maar ook voor eurobankbiljetten kiezen, aldus een nieuwsbericht op XpatLoop. com. In zowel Boedapest als in de grote provinciesteden zijn deze automaten te vinden.

Lees meer

Hongaren die het in Nederland gemaakt hebben, HBN paneldiscussie

HBNlogonieuw aWoensdag 22 maart 2017 - Voortbouwend op het geslaagde business breakfast dat georganiseerd werd door de ambassade van Hongarije op 2 december in Den Haag, brengt het HBN (Hungarian Business Network) succesvolle Hongaren werkend in de top van het Nederlandse bedrijfsleven en wetenschap samen voor een interactieve paneldiscussie op 4 april 2017 in Den Haag.

Lees meer

Economic Newsletter February 2016

Dinsdag 15 maart 2016 - In deze economische nieuwsbrief van de Nederlandse ambassade in Hongarije is er onder meer aandacht voor het hoge handelsoverschot, de gestegen exportcijfers, de nieuwe toekomststrategie voor de industrie, de gesubsidieerde rijlessen voor nieuwe vrachtwagenchauffeurs en de uitbreiding van vluchten vanaf Boedapest door Wizz Air.

Lees meer

Hongarije exporteert prikkeldraad

Donderdag 10 december 2015 - Je zou bijna gaan denken dat Hongarije met de bouw van het hek langs de grens nog een heel ander doel voor ogen had dan alleen het land te beschermen tegen immigranten. Het blijkt dat Hongarije zichzelf namelijk heel goed op de markt heeft gezet met het door gevangenen gemaakte, van scherpe mesjes voorziene prikkeldraad. Dat prikkeldraad was eind zomer over ter wereld in de media te zien. Een reclamecampagne was niet nodig. De eerste klanten zijn al binnen.

Lees meer

Staatssecretaris Levente Magyar op bezoek in Nederland

Donderdag 29 oktober 2015 - Vorige week was de Hongaarse staatssecretaris voor Economische Diplomatie, Levente Magyar, voor een werkbezoek in Den Haag. Het was zijn allereerste bezoek aan Nederland. Magyar nam op donderdag 22 oktober deel aan verschillende zakelijke bijeenkomsten en in de avond hield hij een speech in Kasteel Wittenburg op de herdenkingsavond van de Opstand van 1956.

Lees meer

Economic Newsletter May 2016

Vrijdag 10 juni 2016 - In deze nieuwsbrief van de Nederlandse ambassade in Hongarije wordt ingegaan op onder meer de Europese inbreukprocedure met betrekking tot de aankoop van Hongaarse landbouwgrond, de buitenlandse investeringen, het dalend aantal bedrijfsregistraties, de cijfers over de werkgelegenheid, de mogelijke uitbreiding van Budapest Airport en de ontwikkeling van de automotive industrie.

Lees meer

Economic Newsletter November 2015

Woensdag 9 december 2015 - In de Economische nieuwsbrief van de Nederlandse Ambassade in Hongarije deze maand onder meer aandacht voor de inbreukprocedure van de EU tegen Hongarije met betrekking tot de bouw van de kerncentrale Paks 2, veranderingen in de belastingadministratie, de verkoop van landbouwgrond, geld voor de logistieke sector, verlaging van de bank tax en de trage groei van het BBP.

Lees meer

Automotive Hungary in Boedapest

Donderdag 29 oktober 2015 - Dat in Hongarije de internationale autoindustrie groot is en ook steeds verder groeit, onlangs kondigde Audi aan dat er weer een grote uitbreiding op stapel staat voor de fabrieken in Győr, is bekend. Maar dat ze in Boedapest ook de grootste automotive beurs van Midden-en Oost-Europa organiseren weet niet iedereen. Deze week vond die in de HungExpo plaats.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije