Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ik vind het erg saai

10 november 2014 - Beste redactie, Ik volg uw blad maar ik vindt het erg saai. Ten eerste bij ingezonden staan zaken die over tijd zijn, we leven in 2014 bijna 2015 en er staat alleen oud zeer. Ten tweede gaat het meeste over kunst en cultuur en veel over Nederland en dat interesseert mij echt niet meer. Het is niet hot niet nieuw je zou bijna zeggen het blad is ingeslapen. Heeft u geen regionaal nieuws gewoon kleine zaken, maar wel to the point. Wij die in Hongarije wonen kijken naar zoiets uit. Zoals waar zijn er markten, en wanneer? Waar kan je terecht als half Hongaar om je papieren te regelen b.v. voor je auto je verblijfsvergunning. En hoe zit het hier met het ziekenfonds daar heb je wat aan toch ?

Met vriendelijke groet,
F.Pool

Reactie op het Hongaarse Staatsweerbericht

Beste HV,

Die goeie ouwe groene ex-collega van me, Zoltán I., pakt het weer eens wat te rigoureus aan. Zonder gevoel voor PR, wellicht geleid door het nationalistische gevoelen dat er in Hongarije alleen maar Hongaars weer kan zijn. Met groene onweersluchten, witte sneeuwstormen en rode zonsondergangen!

Lees meer

Zo kan het dus ook...

menzDinsdag 14 februari 2012  - Afgelopen weekend verbleven mijn vriend en ik een paar dagen in Boedapest. De tweede dag zijn we bij Menza (Lizst Ferenc tér) gaan eten. Een leuke eetgelegenheid in Retro stijl, echt aanbevelenswaardig.

Lees meer

Wizz Air weg uit Weeze?

weeze-aDinsdag 22 november 2011 - Op het internet kwam ik een bericht tegen over Wizz Air die zich terug zou trekken van het Dutise vliegveld Weeze. Op andere Nederlandstalige en Duitse websites en op die van Wizz Air kan ik er verder niets over vinden.

Lees meer

Hongaars gas minder stookwaarde?

frnsjan-klWoensdag 10 april 2013 - Van een Nederlandse lezer (naam bij redactie bekend) die een huisje in Hongarije heeft, kregen we de vraag of ons iets bekend is over de verminderde stookwaarde van gas in Hongarije. Het viel hem op dat het huis, met gevelkachels, minder goed warm te stoken is dan in andere jaren onder gelijke weersomstandigheden. En de gaspitten van het fornuis geven oranje vlammen in plaats van blauwe.

Lees meer

Nog meer trucs bij MOL

molWoensdag 19 oktober 2011 - Graag wil ik reageren op het artikel "te weinig wisselgeld terug" bij MOL voor de grens. Wij en ook onze kinderen gaan regelmatig naar Hongarije en tanken nooit meer op de snelweg vlak voor de grens, en zeker niet bij MOL. Een andere truc die de pompbedienden hebben namelijk is het opgeven van een verkeerd (hoger) bedrag.

Lees meer

Hondenshow

Het regent, de meeste eigenaren hebben een klein tentje opgezet. Baas en hond droog, wachtend op de keurmeester.

Om de bovenarm van de baas het nummer vastgespeld waarmee de hond, door een serieuze dame aan een wankel tafeltje, is geregistreerd.

Lees meer

Tavaszi honvágy - Lenteheimwee

berkestulpWoensdag 25 april 2012 - Beste Lezers! In 1990 verhuisde ik naar Nederland vanwege het werk van mijn man. Als lerares Hongaarse taal- en letterkunde was het niet gemakkelijk om in Nederland mijn draai te vinden. Na een intensieve taalcursus en mijn diplomaerkenning kon ik wel aan de slag binnen de kinderopvang als pedagogische medewerkster.

Lees meer

Reacties op artikelen, alsnog geplaatst

Donderdag 24 november 2011 - Door een technische storing zijn in de laatste zeven weken reacties op artikelen niet automatisch bij ons binnengekomen. Het was ook al zo stil vonden we! Inmiddels is het probleem verholpen en zijn jullie reacties alsnog bij de artikelen geplaatst. We bieden hiervoor onze excuses aan en hopen dat jullie niet hebben gedacht dat de reacties het niet waard waren om te plaatsen, we zijn er juist heel blij mee! Blijf dus reageren!

Lees meer

  • 1
  • 2

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije