Hongaarse Agrárkamara sluit zich aan bij AlimenTerra


Op uitnodiging van de Agrárkamar kwam daarom een groep van achtien AlimenTerra deelnemers in maart naar Szabolcs-Szatmár-Bereg om kennis te maken met de regio, de agrarische bedrijven en de mensen die bij de Kamer betrokken zijn. Hoewel het weer niet erg mee zat, was iedereen erg gecharmeerd van deze regio en onder de indruk van de daadkracht van medewerkers en bestuur. Vanuit Nederland nemen de agrarische natuurvereniging Den Hâneker en de Groene Hart Landwinkels deel aan AlimenTerra. Tijdens de aanstaande jaarlijkse ledenvergadering van AlimenTerra in juni zal de agrárkamara officieel tot AlimenTerra toetreden.
Proef Hongarije

De reis is niet voor de gemiddelde toerist bedoeld. Gezien het specifieke karakter wordt gemikt op mensen met een passie voor eerlijk eten en drinken. Het is de bedoeling dat de reis zal worden aangeboden in alle landen waar AlimenTerra Food & Tourism actief is. De gasten zullen logeren in Nádas Inn in Tiszadob, een verstild dorpje aan een dode arm van de Tisza. De culinaire toeristen zullen overigens niet alleen kennismaken met het varken als onderdeel van de Hongaarse keuken, maar ook zullen ze worden ingewijd in het traditionele vissen op riviervis en in de jacht. Uiteraard zal ook aandacht worden besteed aan de Pálinka en de wijnen van onder meer de wijnregio Tokaj, dat daar niet ver vandaan ligt.
Tekst & foto's: Lex van Nek