Hongaars-Hollands Winterfeest in Fót!
Het eten staat natuurlijk niet zomaar vanzelf op tafel, daar moet je in Hongarije wel wat voor doen. Terug naar de basis, dichter bij de boer en ook heel erg 'slow food' zal er dus een varken verwerkt gaan worden. De karbonades en andere lekkere delen daarvan gaan op de grill en we gaan verschillende soorten worst maken en voor degene die dat niet wil kan er ook gewoon worden toegekeken en geluisterd naar culinair ceremoniemeester Tom de Smet en zijn smakelijke verhalen over de Hongaarse eet- en drinkcultuur met een beker glühwein of warme chocolade in de hand!
Zo een traditionele winterdag met familie en vrienden begint in Hongarije al rond zonsopgang. Dat is voor velen natuurlijk veel te vroeg. Daarom begint ons programma om 9.00 uur. Het mooie is dat vanuit Boedapest iedereen met de trein van 8.00 uur vanaf Nyugati Pu. in veertig minuten tot voor de deur van het restaurant aan het meer van Fót kan komen. En elk uur gaat er ook weer een trein terug. Dus er kan stevig gedronken worden!
Het programma begint met pálinka en warme wijn en dan een goed stevig ontbijt met onder meer lekkere lángos. Daarna gaan we samen aan het werk, of gaan we schaatsen, paardrijden, sjoelen of kaarten en dan volgt de uitgebreide warme lunch. Mocht het meer toch niet bevroren zijn, we hopen daar natuurlijk wel op, dan kunnen we zelfs gaan vissen. En wat er gevangen wordt kan meteen ook op de grill!
Het definitieve programma krijgen jullie nog doorgestuurd. Nu willen we eerst graag weten of jullie komen en met hoeveel personen. Mis deze unieke Hongaars-Hollandse ervaring niet en blokkeer het vast in je agenda!