Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bajnai scoort beter in peilingen

Woensdag 30 september 2009 - Bij een laatste peiling van het opiniebureau Századvég scoort de Hongaarse premier Gordon Bajnai hoger dan in het vorige kwartaal. In de laatste maanden is Bajnai met 9 punten gestegen naar 45 punten op een schaal van 1 tot 100. Meer socialistische politici stegen op de lijst, maar FIDESZ politici blijven de populairste in deze driemaandelijkse peiling.

Overigens worden politici over het algemeen slecht beoordeeld, slechts 4 politici haalden meer dan 50 punten. De burgemeester van Debrecen, Lajos Kósa (FIDESZ) is met 60 punten de populairste. Na hem volgen president László Sólyom, de socialistische politica Katalin Szili met 53 punten en Viktor Orbán, leider van de FIDESZ met 52 punten. De Jobbik verloor in deze peiling iets aan populariteit, maar behaalde toch nog respectievelijk 32 en 38 punten. De liberalen hangen aan het eind van de lijst, János Kóka met 28 punten en Attila Rettkes met 32 punten.

De MDF scoorde aardig met kopman Lajos Bokros (45 punten), de bekende Minister van Financiën die Hongarije in 1995 uit het slop trok. Ibolya David en Károly Herényi behalen beide 40 punten evenals Semjén van de christendemocraten (KDNP). Drie partijen zullen de kiesdrempel halen, de FIDESZ/KDNP, de MSZP en Jobbik. De parlementaire liberale partij SZDSZ gaat ten onder aan interne twisten en zal bij de verkiezingen voor de eerste keer sinds haar bestaan de kiesdrempel van 5% niet halen. Dat zelfde geldt ook voor het MDF waarvoor het er naar uitziet dat zij niet voldoende stemmen behaalt.

 

>>>> Bron:  MTI-SZÁZADVÉG

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije