Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaars Parlement vijf dagen "Algemene Beschouwingen"

Vrijdag 2 oktober 2009 - Volgende week wordt gedurende vijf dagen in plenaire zittingen van het Hongaarse parlement de door de regering ingediende begroting 2010 besproken. In deze Hongaarse "Algemene Beschouwingen" van 1800 minuten zullen, zoals de voorzitter van het parlement László Mandur op een persconferentie bekend maakte, de Europarlementariërs van de diverse partijen mogen spreken. De Hongaarse vertegenwoordigers in het Europarlement van de Europese Volkspartij 35 minuten, de Socialisten 10 minuten en de "onafhankelijken" ieder 2,5 minuut het parlement toespreken. Voormalig Minister van Financiën Lajos Bokros mag het woord voeren als Europarlementariër voor het MDF en de fractie van de Jobbik maakt op deze manier haar entrée in de Hongaarse volksvertegenwoordiging.

Het IMF maakte overigens voor de regering Bajnai wel op een heel ongelukkig moment bekend dat de Hongaarse economie door de crisis zwaarder getroffen is dan algemeen aangenomen. Voor dit jaar en 2010 stelde het Internationale Monetaire Fonds de verwachtingen bij. De terugval in het Bruto Nationaal Product is een verdubbeling van de eerder in april dit jaar gepubliceerde verwachtingen. Was voor 2009 een terugval van 3,3 % verwacht, nu wordt de negatieve groei op 6,7 % gesteld. Voor 2010 zijn de cijfers iets rooskleuriger: voor 2010 wordt er in plaats van 0,4% bijna één procent teruggang van het BNP verwacht. Voor 2011 wordt weer een kleine groei verwacht.(MTI)

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije