Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Eind maken aan tijdperk bankiers

Donderdag 22 september 2011 - De drastische manier waarop de Hongaarse regering het probleem van de hypotheekkredieten in buitenlandse valuta wil oplossen, zal niet zomaar de banken het land uit jagen. Maar het is niet erg als er twee of drie gaan verdwijnen, aldus Mihály Varga, woordvoerder van de premier, in weekblad Heti Válász.

Eerder had premier Viktor Orbán in dagblad Metropol al laten weten dat het tijd wordt dat het Tijdperk van de Bankiers wordt afgesloten en dat er een eind gemaakt moet worden aan de praktijk dat hypotheekleners, en die van andere grote kredieten, de lasten en risico's van de banken moeten dragen omdat die van tevoren hun klanten niet goed hebben voorgelicht. 'Weerloze klanten zijn met hun leningen in buitenlandse valuta, vooral de Zwitserse frank, er ingestonken', aldus Orbán.

Mihály Varga legt de schuld deels bij de vorige regering die volgens hem niet tijdig maatregelen heeft genomen, zoals dat in Polen wel is gebeurd. In Polen maken dit soort van buitenlandse leningen volgens hem 6% van alle leningen uit, in Hongarije is dat 40%.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije