College Nederlandse boerenkaas, Boregyetem Boedapest - 10 september 2008
Donderdag 21 augustus 2008 - Nederlandse en Hongaarse ambachtelijke boerenkazen in combinatie met Hongaarse top-wijnen staan op woensdag 10 september 2008 centraal aan de Wijn Universiteit (A Boregyetem) in Boedapest. Deze Wijn Universiteit verzorgt diverse colleges over wijnen en gastronomie en wordt samen georganiseerd met het grote Wijn Festival op de Burcht van Boedapest van 10 t/m 14 september. Voor het college op 10 september zijn zes unieke Nederlandse en zes van de beste Hongaarse boerenkazen plus een flink aantal mooie Hongaarse wijnen geselecteerd.
Voorafgaand aan de proeverij van kazen en wijnen, houdt Tom de Smet (TableTom, az asztalom) een presentatie over Nederlandse boerenkaas, de soorten en smaken, de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen daarvan.
Ook gaat hij in op hoe Nederland en Hongarije samen zouden kunnen werken bij het opbouwen van een eigen Hongaarse authentieke kaascultuur in samenhang met landschapsbeheer en agro-toerisme. Deze presentatie is gemaakt samen met Fons van den Hout (kaasexpert & trainer in Nederland), die deze avond ook aanwezig zal zijn.
De proeverij, verzorgd door gasztrófílozófus Dr. Csizmadia András en Tom de Smet, belooft smakelijk én ook zeer spannend te worden. Niet altijd vallen wijn en kaas namelijk goed te combineren. Zouden Nederlandse kaas, Hongaarse wijn en Hongaarse kaas wel goed harmoniëren? Een uur lang gaan we samen met het publiek genieten van de prachtige smaken, geuren en kleuren.
Programma:
16.00- 16.45 uur: Moderne & Modieuze rosé, en de achtergrond van technologie van rode wijnen. Zijn dat wel natuurlijke wijnen?
Door: Dr. Pásti György
17.00- 17.45 uur: Ambachtelijke Nederlandse kaas, lezing/presentatie.
Door: Tom de Smet (Engelstalig) Simultaan-tolk aanwezig.
Introductie door: Dr. Csizmádia András
18.00- 19.00 uur: Ambachtelijke Hongaarse & Nederlandse kazen in harmonie met Hongaarse wijnen.
Door: Dr. Csizmadia András, Sándor Tamás, Tom de Smet (Hongaarstalig) Simultaan-tolk aanwezig
Voor meer informatie en pers-contact kunt u contact opnemen met:
TableTom, az asztalom
Tom de Smet
www.table-tom.com
NL +31-(0)20-6380194/+31-(0)6-52135388
HU +36-(06)-70-2314149
Voorafgaand aan de proeverij van kazen en wijnen, houdt Tom de Smet (TableTom, az asztalom) een presentatie over Nederlandse boerenkaas, de soorten en smaken, de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen daarvan.
Ook gaat hij in op hoe Nederland en Hongarije samen zouden kunnen werken bij het opbouwen van een eigen Hongaarse authentieke kaascultuur in samenhang met landschapsbeheer en agro-toerisme. Deze presentatie is gemaakt samen met Fons van den Hout (kaasexpert & trainer in Nederland), die deze avond ook aanwezig zal zijn.
De proeverij, verzorgd door gasztrófílozófus Dr. Csizmadia András en Tom de Smet, belooft smakelijk én ook zeer spannend te worden. Niet altijd vallen wijn en kaas namelijk goed te combineren. Zouden Nederlandse kaas, Hongaarse wijn en Hongaarse kaas wel goed harmoniëren? Een uur lang gaan we samen met het publiek genieten van de prachtige smaken, geuren en kleuren.
Programma:
16.00- 16.45 uur: Moderne & Modieuze rosé, en de achtergrond van technologie van rode wijnen. Zijn dat wel natuurlijke wijnen?
Door: Dr. Pásti György
17.00- 17.45 uur: Ambachtelijke Nederlandse kaas, lezing/presentatie.
Door: Tom de Smet (Engelstalig) Simultaan-tolk aanwezig.
Introductie door: Dr. Csizmádia András
18.00- 19.00 uur: Ambachtelijke Hongaarse & Nederlandse kazen in harmonie met Hongaarse wijnen.
Door: Dr. Csizmadia András, Sándor Tamás, Tom de Smet (Hongaarstalig) Simultaan-tolk aanwezig
>>>> locatie | Boregyetem, Magyar Kultúra Alapítvány Székháza Budai vár, 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. |
>>>> datum | 10 september 2008 |
>>>> tijd | 16.00-19.00 uur (17.00 uur aanvang Kaas College) |
>>>> entree | Huf 4000,- betaling via registratieformulier voor 3-09-2008 |
>>>> registratie | A Borfesztivál / A Boregyetem |
>>>> contact | Borfesztivál/Boregyetem: Eszter Bakos |
>>>> tel /fax | Tel: +36-1-2038507 Fax: (06-1) 3190970 |
Eszter Bakos |
Voor meer informatie en pers-contact kunt u contact opnemen met:
TableTom, az asztalom
Tom de Smet
www.table-tom.com
NL +31-(0)20-6380194/+31-(0)6-52135388
HU +36-(06)-70-2314149
Dit college is een initiatief van: A Borfesztivál / A Boregyetem, Fons van den Hout (Dutch cheese expert & trainer), Dr. Csizmadia András (gasztrofilozófus és tanár) & TableTom, az asztalom. Met dank aan: Het Nederlands Kaasmuseum Alkmaar, HongarijeVandaag, LekkersUitHongarije, BossenbroekBV Wine accessories, Holland Fish & Food-specialities from land & sea, Move2Hungary, Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel, Maria Ballendux-Bogyay, Sándor Tamás/Bükki sajt, European Center for Nature Conservation ECNC en natuurlijk aan de kaasmakers in Nederland en wijnmakers in Hongarije die hun goede producten hebben ingezet. |