Culinaire gids voor Boedapest en Hongarije
Het wachten was nog op een goed geschreven en 'bijna' volledige culinaire gids. De Food & Wine Lover's Guide to Hungary, van de Amerikaanse Carolyn Bánfalvi, mag de eerste en meest veelzijdige gids genoemd worden. Tientallen lekker leesbare stukken over restaurants, cafés, koffiehuizen, markten, delicatessen- en wijnwinkels zijn in het boek opgenomen. Ingrediënten en gerechten, de achtergronden en gebruiken ervan worden gedegen behandeld. Daarnaast worden wijnhuizen, bierbrouwers en palinká stokerijen beschreven en tips voor dagtripjes of langere reizen naar wijnregio's en gastronomische festivals. Hongaars-Engelse woordenlijsten van etenswaren en gerechten staan ook in het boek. Geen product blijft onbeschreven en de keuze van Carolyn voor restaurants geeft een mooie doorsnede van het aanbod nu. Ze schrijft aanstekelijk met kennis van de culinaire materie. Als gids loost ze je op persoonlijke en vrolijke wijze rond in de smaken-wereld van Hongarije. Niet vreemd want András Török, de schrijver van de als bundel novellen leesbare reisgids Budapest, A Critical Guide, was haar meelezer tijdens het schrijven.
De gebonden uitgave is mooi geïllustreerd met tekeningen van Gábor Roskó.
Een echte must have voor foodies en Hongarije minnend publiek.
Carolyn Bánfalvi uit Washington DC is journalist en leeft sinds 1999 in Boedapest. Ze volgde in Amerika een Culinaire opleiding, schrijft voor Hongaarse reisgidsen en publiceert in Amerikaanse tijdschriften als Gastronomica, Saveur, Wall Street Journal en Four Seasons.
>>>> Aantal pagina's: | 412 |
>>>> Soort uitgave: | gebonden |
>>>> Formaat: | 22 x 18 |
>>>> Bestellen: | hier |
TdS