Hongaarse Wijn- & Eetcultuur, seminar Tom de Smet 4 juni Boedapest
Donderdag 22 mei 2008 - Bestaat de Hongaarse eetcultuur?
& Hoe staat het met de wijnen?
Naast de beroemde maar cliché goulash en de welbekende wijnen van Tokaj is er natuurlijk veel meer te ontdekken in de Hongaarse eet- en wijncultuur dan de meeste mensen in West -Europa denken. Speciaal voor Nederlandstaligen in Hongarije die meer willen weten over de geschiedenis van het eten en de wijnen in Hongarije, de bloei, de neergang, de gastronomische festivals en de huidige ontwikkelingen in de laatste decennia, houdt Tom de Smet op 4 juni 2008 een seminar in het Hongaarse museum voor Handel & Gastvrijheid te Boedapest. (MKVM)
In het Café van dit museum neemt hij u mee op reis door Hongarije, aan de hand van foto's, verhalen, producten, wijnen en hun producenten. Hier in de archieven van dit museum begon zijn onderzoek naar de Hongaarse eetcultuur en haar betekenis in Midden-Europa. Gedurende de avond praten we niet alleen over eten en wijn, maar proeven we natuurlijk ook Hongaarse producten en wijnen uit diverse regio's van onder meer Villa Tolnay, Lenkey pinceszet, Vida Péter, Simon pinceszet, Béres szõlõbirtok en pezsgõ van Törley Kft. De tentoonstelling “Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten” is deze avond vrij toegankelijk.
Hongaars Museum voor Handel & Gastvrijheid
1051 Budapest, Szent István tér 15.
Datum: 4 juni 2008
Entree: 5000 Huf
Studenten: 3000 Huf
Aanvang: 19.00 uur
In verband met de beperkte ruimte graag van tevoren te reserveren via
e-mail:
Uw gastheren: Tom de Smet & Zoltán Lesti (wijnmaker in Badacsony, sommelier te Boedapest)
Met dank aan: MKVM Budapest, HongarijeVandaag, Villa Tolnay Badacsony, Törley Kft Budafok, Lenkey Pinceszet Mád, Vida Péter Szekszárd, Béres Pinceszet Tolcsva, Bükki Sajt Eger, Simon Pinceszet Eger.
Kijk voor het hele programma hier: Hungarian Food & Wine 4 June 2008 Table Tom.pdf of op: StampotEuropa
& Hoe staat het met de wijnen?
Naast de beroemde maar cliché goulash en de welbekende wijnen van Tokaj is er natuurlijk veel meer te ontdekken in de Hongaarse eet- en wijncultuur dan de meeste mensen in West -Europa denken. Speciaal voor Nederlandstaligen in Hongarije die meer willen weten over de geschiedenis van het eten en de wijnen in Hongarije, de bloei, de neergang, de gastronomische festivals en de huidige ontwikkelingen in de laatste decennia, houdt Tom de Smet op 4 juni 2008 een seminar in het Hongaarse museum voor Handel & Gastvrijheid te Boedapest. (MKVM)
In het Café van dit museum neemt hij u mee op reis door Hongarije, aan de hand van foto's, verhalen, producten, wijnen en hun producenten. Hier in de archieven van dit museum begon zijn onderzoek naar de Hongaarse eetcultuur en haar betekenis in Midden-Europa. Gedurende de avond praten we niet alleen over eten en wijn, maar proeven we natuurlijk ook Hongaarse producten en wijnen uit diverse regio's van onder meer Villa Tolnay, Lenkey pinceszet, Vida Péter, Simon pinceszet, Béres szõlõbirtok en pezsgõ van Törley Kft. De tentoonstelling “Eten van de Renaissance, de Renaissance van eten” is deze avond vrij toegankelijk.
Hongaars Museum voor Handel & Gastvrijheid
1051 Budapest, Szent István tér 15.
Datum: 4 juni 2008
Entree: 5000 Huf
Studenten: 3000 Huf
Aanvang: 19.00 uur
In verband met de beperkte ruimte graag van tevoren te reserveren via
e-mail:
Uw gastheren: Tom de Smet & Zoltán Lesti (wijnmaker in Badacsony, sommelier te Boedapest)
Met dank aan: MKVM Budapest, HongarijeVandaag, Villa Tolnay Badacsony, Törley Kft Budafok, Lenkey Pinceszet Mád, Vida Péter Szekszárd, Béres Pinceszet Tolcsva, Bükki Sajt Eger, Simon Pinceszet Eger.
Kijk voor het hele programma hier: Hungarian Food & Wine 4 June 2008 Table Tom.pdf of op: StampotEuropa