Een stukje Indonesië in een Nederlandse kroeg in Budapest
Bij binnenkomst komt de Amsterdamse kroegsfeer je onmiddellijk tegemoet, maar de begroeting die daarop volgt is in eerste aanleg in het Hongaars, maar is al snel ook in het Duits of Engels. Alsof de smeltkroes nog niet groot genoeg is, organiseren de eigenaren, de Nederlander Theo Migo en de Hongaar Feleki Attila, op 30 mei voor de 4e keer met succes een Indonesische Rijsttafelavond.
Het Amstel River Café is in Budapest ontstaan in het midden van de jaren '90. Het ijzeren gordijn was net gevallen en Hongarije ging zich steeds meer op de rest van Europa richten. Ook de rest van Europa richtte zich steeds meer op Oost-Europa. Tal van grote Nederlandse bedrijven openden vestigingen en gingen zich manifesteren op de nieuwe markten. Het management van die bedrijven werd veelal gevormd door Nederlanders die in en om Budapest gingen wonen.
Bij gebrek aan gezellige kroegen ontstond ‘de Amstel' in het centrum van Budapest en groeide uit tot een van de ankerpunten voor de Nederlandse gemeenschap.
Het huidige eigendom van ‘de Amstel' is in handen van de Nederlander Theo Migo en de Hongaar Feleki Attila. De dagelijkse leiding ligt bij de tot internist opgeleide Attila.
De normale kaart van ‘de Amstel' kent naast Hongaarse gerechten bijvoorbeeld ook fricandellen speciaal, kroketten en saté. Periodiek worden er dus ook andere typische ‘hollandse' gerechten, zoals een Indonesische rijsttafel, gereserveerd. Allemaal ingrediënten om je in Amsterdam te wanen, terwijl het Donauwater vrijwel langszij stroomt.
De vorige Indonesische avonden waren stuk voor stuk een succes. Met 40 beschikbare stoelen was het snel een uitverkocht huis.
Tijdens deze 4e editie worden in totaal 13 verschillende Indonesische gerechten geserveerd, verdeeld over twee gangen. Alles wat u verwacht in een rijsttafel zal er zijn.
Reserveren is beslist noodzakelijk. Bel of mail hiervoor met Theo Migo.
>>>> Locatie |
Amstel River Café |
>>>> Datum |
30 mei 2008 |
>>>> Aanvang |
Welkom vanaf 19.45, vanaf 20.30 wordt het eten geserveerd |
>>>> Kosten |
HUF 7.500 per persoon |
>>>> Reserveren |