Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Turks Boeda in 1683, animatiefilm in de maak

TBuda Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft.Maandag 4 juli 2022 - Sinds kort is er op YouTube een trailer te zien van een nog verder door E-History Történelmi Animációs Egyesület en Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft. uit te werken langere animatiefilm over het Turkse verleden van Boeda en Pest. Het is bijzonder om een kijkje in het straatbeeld van Boeda in 1683 te kunnen nemen en ook sommige gebouwen van binnen te zien.

Wel is er kritiek op de uitvoering, aldus een artikel op Index.hu, omdat er van allerlei dingen historisch niet correct zouden zijn. Zo is het vreemd om vrouwen in nikab te zien, want als er al Turkse vrouwen in Boeda aanwezig waren, het werd grotendeels door mannelijke militairen bewoond, dan waren die toen in die tijd niet zo gekleed. En in het Király thermaalbad was in de Turkse tijd nog geen centraal bekken om in te kunnen badderen, maar waren er vier grote stenen badkuipen. Kritiek op de techniek is er ook, want het zou technisch mogelijk moeten zijn om menselijke figuren soepel te laten bewegen in de animatie. Hier zie je veel houterige bewegingen alsof het zombies zijn. Hoe dan ook geeft het geheel een mooi tijdsbeeld en met nog wat fantasie zou je jezelf zo door de straten van het toenmalige Boeda kunnen begeven.

>>>> Artikel Index, Hongaarstalig: A török kori Budára repít vissza A pozsonyi csatát is jegyző csapat új animációs filmje

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije