Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Verkiezingslijst Groene LMP bekend

Jávor-Szabó-SchifferMaandag 1 februari 2010 - Gisteren is tijdens het congres van de LMP, Lehet Más a Politika (de Politiek Kan Anders) bekend gemaakt wie er op de verkiezingslijst komen te staan voor de aanstaande landelijke verkiezingen in april. András Schiffer die de lijst aanvoert zei dat LMP in alle 176 kiesdistricten vertegenwoordigd wil zijn. 

 

Benedek Jávor, tweede op de lijst, gelooft erin dat, voor het eerst in Hongarije, een Groene politieke partij met een ecologisch programma in het parlement kan komen. In de optiek van de partij moet Hongarije een duurzame samenleving worden, een duurzaam land gebaseerd op actieve participatie van haar burgers.

LMP die een jaar geleden werd opgericht, deed het verrassend goed bij de Europese verkiezingen, en eindigde op de vijfde plaats met 2.6 procent van de stemmen. Maar uit de laatste opiniepeilingen blijkt dat ze nu maar 2 procent van de stemmen halen. Om in het parlement verkozen te worden hebben ze minimaal 5 procent nodig.
De partij streeft er na een nieuwe open politiek te gaan voeren in Hongarije en de personen op de verkiezingslijst zijn grotendeels bekende personen in het land die in openbare en maatschappelijk leven een rol vervullen. Een derde van hen is vrouw. Rebeka Szabó is derde op de verkiezingslijst.

>>>> Bron:  MTI & LMP

 

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije