Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe leiding bij 100 overheidsinstanties

Maandag 6 september 2010 - In de afgelopen drie maanden sinds de installatie van de regering Orbán zijn in meer dan honderd staatsinstellingen en economische organisaties veranderingen doorgevoerd: of de leiding nam ontslag of die werd ontslagen. De meeste wisselingen van functies vonden plaats in de top van instituten en bedrijven die onder de portefeuille Ontwikkeling vielen en die troffen vooral de economische sector. Bijna tweederde van alle wisselingen vond in die sector plaats.

Daarnaast zijn er een paar dozijn leidinggevenden omgewisseld bij defensie, de politie, de rampenbestrijding en bij de hulpverleningsdiensten. Bij direct voor de regering werkende instanties, zoals bijvoorbeeld de Hongaarse Schatkist en het Centraal Bureau voor de Statistiek, zijn er rond de twintig personen van plaats gewisseld.

Deze wisselingen begonnen al meteen nadat de nieuwe regering was aangetreden. Zowel bij de Hongaarse Staatscourant als het Regeringsblad werden nieuwe leidinggevenden aangesteld en bij defensie werd in korte tijd een hele rij hoge heren vervangen. De wisselingen op economisch terrein betroffen personen op de belangrijkste posten zoals bij de Hongaarse Ontwikkelingsbank, de Hongaarse Post, de Lotto, de Spoorwegen, de Belastingdienst en nog een aantal financiële en agrarische instellingen.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije