Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gratis bier, eeuwig leven! Een hond met twee staarten.

ktfarkaskutyaZondag 4 september 2010 - Terwijl de meeste Hongaarse politici met de verkiezingen voor gemeenteraden in zicht elkaar serieus met droge feitjes en ondoorzichtige plannetjes om de oren slaan en wederom mooie beloftes doen aan het volk, is er eindelijk een politieke partij die het geheel anders aanpakt. A Kétfarkú Kutya Párt, De Tweestaartige Honden Partij, laat het Hongaarse volk nu al sidderen en beven! Laat staan als ze aan de macht komen in alle dorpen en steden!
Deze nieuwe politieke partij, ontstaan vanuit een grap, organiseerde 'een héél, héél grote bijeenkomst' voor het Parlementsgebouw. Daar werd het aan het toegestroomde volk ook duidelijk: de Kétfarkú Kutya Párt (KKP) gaat in Boedapest en in de stad Szeged hoe dan ook deelnemen aan de verkiezingen op 3 oktober van dit jaar.

De bijeenkomst op het plein begon met het zingen van het liedje „Csiribiri" van Judit Halász. Daarna scandeerde het publiek luid samen met de organisatie, die trouwens openlijk toegeeft dat zij beloften doen die onvervulbaar zijn: "Gratis bier, Eeuwig leven!". Kovács Gergely, partijvoorzitter en kandidaat-burgemeester van Szeged sprak: "Uw aanwezigheid geeft ons de kracht om door te gaan met wat dan ook te beloven. Het was nodig dat vele duizenden deskundigen werden verjaagd zodat het volk werkelijk hun eigen partijprogram kon schrijven dat nu dus ook vol met spelfouten zit."

Partijvoorzitter Zsolt Victora vatte de plannen van de KKP krachtig samen: "Meer van alles en minder van niets!" Victora, kandidaatburgemeester voor Boedapest, beloofde dat als hij wint, er honderden metrolijnen gebouwd gaan worden, zodat met de gewonnen grond nieuwe bergen in Szeged gebouwd kunnen worden. Verder zullen de lootjes die het eeuwige leven garanderen, uitgedeeld worden door meisjes in bikini.

olyanaranyosbiztosnemakarlopni-aKKP kandidaatburgemeester voor stadsdistrict Erszébetváros, Mogács Daniel, die zich zelf de ideale kandidaat noemt - een Godzila-burgemeester, een monster dat obstakels vertrapt die mensen in de weg staan - had voor de oudjes de volgende boodschap: "jullie zullen nooit meer jonger worden, en wat nog zekerder is, het pensioen zal met geen forint meer toenemen. Over de verlaging van het pensioen denken we nog verder na." Ook hoeven jongeren van hem niet naar school te gaan, Mogács zal in hun plaats gaan denken. "En wat is er trouwens in de oude wijken gebouwd? Overal Ruїnekroegen? Als jullie die zo graag willen, dan breken we alles af tot puin en daarna.....drinken maar!" aldus Daniel Mogács over de stadswijk Erszébetváros. Als burgemeester wil hij in de eerste plaats veel geld gaan verdienen. "En hoewel er mensen zijn die het tegendeel beweren, 'een andere politiek is niet mogelijk'. Politiek is met bloed vermengde modder, waarmee we elkaar in het gezicht smijten, daar houden wij namelijk van", zo sprak Mogács.

Op de website van KKP veel blije gezichten, happy families, en vooral veel rare praat. Als ze een zetel weten te scoren, dan wordt het in de stadspolitiek van Boedapest en Szeged in ieder geval een stuk vrolijker. En voor wie zowel Hongaars als Frans spreekt, het gesprek van Victora met de Franse president Sarkozy over het voor Hongarije zo pijnlijke Verdrag van Trianon is prachtig! En passant wordt een deel van West-Europa bij Hongarije gevoegd.

barmitmegigerunk-a visszacsatoljuktrianont-a tobbmindentkevesebbsemmit-a
We beloven van alles! We heroveren het Trianon! Meer van alles, minder van niets!

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije