Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tesco doet het goed in Hongarije

tescoVrijdag 22 april 2011 - De Britse supermarktketen deed het vorig jaar in Hongarije niet slecht. Volgens hun persbericht haalde Tesco een omzet van 666.5 miljard forint (2,49 miljard euro). Tesco betaalde in 2010 in het totaal 70.5 miljard forint aan belasting, waarvan de door de regering opgelegde crisis-tax 10.7 miljard bedroeg. In Hongarije is Tesco de vijfde grootste belastingbetaler.

In 2010 heeft het bedrijf 40 miljard forint geїnvesteerd in Hongarije, er werden 29 nieuwe vestigingen in dat jaar geopend. Op dit moment werken bijna 24.000 mensen voor Tesco Hungary. De eerste Tesco supermarkt buiten Groot-Britanniё werd zestien jaar geleden in Hongarije geopend.

Dat Tesco, maar ook andere grote winkelketens, goede omzetten haalt komt omdat de Hongaarse consument daar meer en meer boodschappen doet. Waar een Tesco, Interspar of Aldi geopend wordt, verdwijnen de kleinere bedrijven. Kleine supermarkten en de detailhandel hebben het door de crisis en de inflatie veel moeilijker, zij kunnen niet zoals de grote bedrijven hun prijzen laag houden of minder laten stijgen.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije