Hongaarse Wijn & Spijs, HBN evenement in Amsterdam 24 november
Vrijdag 4 november 2016 - Al weer voor de vijfde keer organiseert het Hungarian Business Network (HBN) haar jaarlijkse Wijn & Spijs Proeverij en Markt in Amsterdam en ook dit jaar wordt u weer van harte welkom geheten in Hotel Novotel. Deze Proeverij op 24 november, met stands van verschillende gepassioneerde ondernemers en importeurs die specifieke Hongaarse levensmiddelen, delicatessen en wijnen op de Nederlandse markt brengen, is de uitgelezen gelegenheid om de wijnvoorraad en de keukenkastjes voor de feestdagen eens goed aan te vullen en natuurlijk met elkaar te feesten!
Op 24 november zijn hoe dan ook aanwezig: Kokende Ketels, Intergrill, De Hongaarse Winkel, Wijnhuis Kastelein, Hegyem Hungarian Wine en de Smaak van Hongarije (uitgebreide beschrijvingen onderaan). Wilt u ook een stand op 24 november? Meldt u dan snel aan! (vóór 9 november) Voor sponsors en donateurs van het HBN is dat gratis, anderen betalen € 75,-.
Programma:
> 17.30 Binnenkomst en registratie
> 18.00 Opening door de voorzitter Cisca Ansem
> 18:10 Speech Hongaarse ambassadeur Z.E. András Kocsis
> 18.20 Aanvang wijnproeverij en gastronomie. Gedurende de avond zullen de ondernemers korte presentaties houden over hun bedrijf en over hun passie voor de Hongaarse producten.
> 20.30 Sluiting
Bestel alvast uw tickets via: Hungarian Business Network!
Toegang Leden: gratis.
Toegang Niet-leden: via website HBN € 10,- / PIN-Card op locatie € 12,- / contant op locatie € 15,-.
Locatie: Hotel Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam
Kokendeketels is een in de Hongaarse keuken gespecialiseerde cateraar voor bedrijven en particulieren. Eigenaar Enikő van den Boomgaard Sólyom zet samen met haar man Marco de Hongaarse keuken weer op de kaart. `De Hongaarse keuken is zo mooi en smakelijk en verdient een goede positie binnen de wereldkeukens. Traditionele gerechten worden door ons, voor het oog, aangepast, zodat de smaak in overeenstemming komt met The Looks`, aldus Enikő. `Nederland kent de echte goulash (gulyás) niet. Veelal verwart men dit met de Hongaarse pörkölt en daarom aan ons de taak, met onze ketels, Nederland bekend te maken met de echte Hongaarse goulash. Kokendeketels zet traditionele gerechten en snacks op een versie "2.0"! Ons netwerk met Hongaarse en Hongaars gerelateerde bedrijven is een hele fijne groep gelijkgestemden. Het HBN faciliteert op unieke wijze diverse bijeenkomsten waardoor wij in staat zijn onszelf te promoten, te verbeteren en verder te ontwikkelen om steeds weer aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen.` Wilt u meer van ons weten? Kijk op: www.kokendeketels.nl
Hegyem Hungarian Wine bestaat in 2016 al 10 jaar. Het is een kleinschalig biologisch gecertifieerd wijngoed dat met passie op ambachtelijke wijze, moderne kwalitatief hoogstaande wijnen maakt. Voor Cisca Ansem is het maken van kwalitatief goede wijnen de realisering van een lang gekoesterde droom. Minstens zo belangrijk is dat zij in Hongarije met gekwalificeerde locals kan werken. Het huidige team, dat niet alleen Hegyem op de vinologische kaart zet, maar ook economie, perspectief en ambitie terugbrengt in een arm dorp in zuidwest Hongarije, wil bij de topgroep van wijnmakers in Hongarije horen. En het bedrijf is hard op weg. Cisca Ansem: "Het HBN verbindt mij met andere passievolle ondernemers die verbonden zijn aan Hongarije. Samen kunnen wij Hongaarse producten bekender maken op de Nederlandse markt." Benieuwd?: www.hegyem.nl
Wijnhuis Kastelein is een jonge en kleine onderneming. Sinds 2011 selecteert en importeert Wijnhuis Kastelein bijzondere kwaliteitswijnen uit Hongarije. Uitzonderlijke wijnen van inheemse druiven zoals furmint, hárslevelű, irsai olivér, kéknyelű en van internationale rassen zoals cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. Wij werken samen met kleinschalige wijnboeren die werken met vakmanschap en passie. Het zijn veelal jonge wijnmakers die vernieuwende technieken gebruiken en een heldere toekomstvisie hebben. Wijnhuis Kastelein is, zoals het voor vele importeurs is begonnen, een uit de hand gelopen hobby. Maar met veel inzet en liefde is dat uitgroeid tot het huidige bedrijf dat wijnen levert waar we erg trots op zijn. Het HBN is voor ons een partner die ons heeft verbonden met andere zeer gemotiveerde ondernemers die veel, zo niet alles, met Hongarije hebben en de rijke Hongaarse wijntraditie weten te waarderen. Kijk voor meer op: Wijnhuis Kastelein
Intergrill is een cateringbedrijf dat zowel de Nederlandse, de Hongaarse als de internationale keuken neerzet op verschillende evenementen en feesten voor zowel bedrijven als voor particulieren. Op verzoek verzorgen wij ook vegetarische gerechten of zelfs helemaal biologisch. Wij maken onze ambachtelijke producten van verse ingredienten rechtstreeks van de boer. Met ruim twintig jaar ervaring met ons bedrijf merken wij dat er veel vraag is naar verschillende internationale gerechten die samen met elkaar een geheel vormen. Wij laten onze gerechten graag aan steeds meer mensen proeven en daarbij kan het HBN van veel betekenis zijn omdat wij als Hongaren toch het meest gespecialiseerd zijn in de Hongaarse keuken en daarmee laten wij natuurlijk heel graag iedereen kennis maken. Op facebook: Intergrill
De Hongaarse Winkel in Den Haag wordt al sinds 2006 gerund door Tamás Fülöp en de Hongaren in Nederland noemen het dan ook meestal Tamás Magyar Boltja. Naast de verkoop veel verschillende Hongaarse producten organiseren ze maandelijks ook Hongaarse feesten. Een leuk uitgebreid artikel over De Hongaarse Winkel is te lezen op: Denhaagdirect.nl De facebookpagina: Tamás Magyar Boltja
De Smaak van Hongarije wordt gerund door Mick en Robin Kovács en samen staan deze twee broers op vele markten, foodfestivals, evenementen en beurzen in Nederland en Vlaanderen met hun marktkraam vol heerlijke Hongaarse worst, salami, specerijen en de beroemde tubes Piros Arany (het Rode Goud). Via hun facebookpagina zie je welke steden ze aandoen en hun producten zijn ook via hun webshop te bestellen. Ze hebben ook een webshop waar je alles online kunt bestellen. Op facebook: De Smaak van Hongarije