Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandstalige Boekendag, de Negende! 27 april 2019 in Boedapest

Bdag18 8 voor 19 klDinsdag 2 april 2019 - Eind deze maand is het weer zover, dan wordt in Kelet Kávézó in Boedapest de jaarlijkse Nederlandstalige Boekendag gehouden. Op zaterdag 27 april gaan om 12 uur de deuren open en zijn alle Hongaren die de Nederlandse taal spreken, leren of dat willen gaan doen én alle in Hongarije verblijvende Nederlanders, Vlamingen en andere Nederlands sprekenden van alle leeftijden van harte welkom.

Bdag17 voor 19 aAls vanouds kunnen er weer mooie boeken worden gekocht op de grote tweedehands boekenmarkt. Daarnaast is er een literair programma met onder meer interviews met de Vlaamse debuutschrijver Bert Moerman en de Nederlandse debuutschrijver Rinske Hillen. Ook wordt op deze boekendag de jaarlijkse Moritoen Prijs uitgereikt aan een student van de KRE Neerlandistiek die de beste vertaling maakt van een werk van een Vlaamse auteur en er is een sneak preview (lekker goed Nederlands!) van het Go Short International Film Festival - De Nederlandse Editie dat op 30 april in Boedapest gehouden wordt. 

De dag wordt wederom rond 18 uur afgesloten met de fameuze Pub Quiz om daarna met lekkere hapjes van Kelet Kávézó te borrelen tot ver in de avond.

Bdag18 voor 19Binnenkort meer informatie over het programma en over onze gasten op facebook Boekendag Boedapest en hier op Hongarije Vandaag. Laat het ons op facebook weten als je komt! 

De jaarlijkse Nederlandstalige Boekendag wordt georganiseerd door docenten en studenten Neerlandistiek in Hongarije in samenwerking met de nieuwssite Hongarije Vandaag en Kelet Kávézó és Galéria en wordt ondersteund door de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Hongarije, de Nederlandse Ambassade in Hongarije, de vakgroepen Neerlandistiek van de Károli Reformatus Egyetem (KRE) en de Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) en door Tulipán Gyermekkert.

Kelet Kávézó és Galéria is te vinden aan de Bartók Béla út 29 in het elfde district van Boedapest. Vanaf het Gellért Hotel één halte met de tram of een minuutje of vijf lopen.

Contact: Tom de Smet, tom@hongarijevandaag of Krisztina Soós, 

Bdag18 2 voor 19 a
BdagBannerSponsor2019
BdagInterviewsboekenmarkt a

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije