Februari, een hele maand furmint
Woensdag 23 januari 2013 - Zeg je februari, dan zeg je furmint. Althans, in Hongarije wel. Daar is de naam van deze maand sinds een een jaar of drie gekoppeld aan een van de meest specifieke witte wijndruiven van het land, de furmint. Jaarlijks worden in februari in meerdere restaurants en wijnkelders menu's aangeboden en proeverijen gehouden waarbij de furmint centraal staat.
Op de grote Furmint Február overzichtsproeverij op 7 februari aanstaande in Boedapest zijn rond de zestig Hongaarse wijnhuizen aanwezig die er hun mooiste soorten furmint laten proeven. De meeste wijnmakers komen uit Tokaj-Hegyalja, het andere deel komt uit de regio Somló. Van beendroog tot intens zoet of van bijna zilverwit tot diep goudgeel, van de furmint worden tegenwoordig wijnen gemaakt die hemelsbreed van elkaar verschillen. Van oudsher vormde de furmint druif de basis voor de Tokaji Aszú, maar steeds vaker worden er nu ook prachtige droge reductieve wijnen van gemaakt.
Toegangskaartjes moeten van tevoren besteld worden via: . Dat kan in het Engels. De organisatie laat u dan weten hoe te betalen via een bankoverschrijving. Aan de kassa op 7 februari worden er geen kaartjes verkocht.
Locatie: | Vajdahunyadvár-Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget |
Datum - Tijd: | 7 februari 2013 - 16.00 tot 21.00 uur |
Toegangskaart: | Enkel in de voorverkoop, tot 5 februari, via: |
Prijs: | 6900 HUF / Het proeven van de wijnen is gratis |
Gebruik-borg wijnglas 1000 HUF | |
Website: | Vinoport.hu |
>>>> Tom de Smet