Hongaarse wijnen centraal in Amsterdam
Woensdag 16 september 2009 - Hongarije ontpopt zich sinds 1989 als een veelzijdig en karaktervol wijnland, met naast het fameuze zoet uit Tokaj onder andere frisse witte Furmint-wijnen en opvallend goede Cabernet Francs. In samenwerking met Wines from Hungary en ITDHungary wordt door de wijnmakers zelf een gevarieerde selectie gepresenteerd in het NH Barbizon Palace in Amsterdam op 27 september 2009.
Van The Winesite Nederland: "Terwijl grote wijnlanden als Australië de gevolgen van de economische crisis aan den lijve ondervinden, slagen diverse ‘nieuwe' Midden- en Zuidoost-Europese wijnlanden zich sterker te positioneren. Het grote voorbeeld is Hongarije, dat zich sinds de ineenstorting van het Oostblok ontpopt als een veelzijdig en karaktervol wijnland, met naast het fameuze zoet uit Tokaj onder andere frisse witte Furmint-wijnen en opvallend goede Cabernet Francs. In samenwerking met Wines from Hungary en ITD wordt door de wijnmakers zelf een gevarieerde selectie gepresenteerd in de Prins Hendrikzalen van het NH Barbizon Palace in Amsterdam.
Chef de cuisine Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve) geeft 's ochtends tijdens een bijzondere en educatief seminar inzicht in de gastronomische mogelijkheden van Hongaarse kwaliteitswijnen"
Voor meer info, pers en aanmeldingen:
The Winesite