Goulash (gulyás), traditie door de eeuwen heen
Herfst begint goed met Tokaj-wijnen en truffel
Hongaarse wijnen op 'Klassiek Europa' in Noordwijk
'De Hongaar lust er wel pap van', in tijdschrift Bouillon!
Zondag 18 oktober 2009 - Met deze sappige titel begint een van de artikelen in het herfstnummer van het culi-culturele tijdschrift Bouillon!. Dit artikel gaat over de Renaissance keuken van Hongarije en hoe daar - onder meer door middel van de vele gastronomische festivals - een nieuwe Renaissance op het gebied van eten en drinken in gang is gezet. Het Nederlandse tijdschrift Bouillon! bestaat al ruim zes jaar en is een tijdschrift voor iedereen die meer wil lezen dan enkel recepten en clichématige stukjes in de gangbare gastro-bladen. Het gaat net even verder en dieper op de achtergronden in, met verhalen en reportages die met liefde en vaak veel humor zijn geschreven. Het herfstnummer 2009 is te bestellen via hun website. De betere tijdschriftenwinkel verkoopt het soms ook, of bestel het via uw boekhandel.
Csabai Worstenfestival, draaien maar die worst!
Zondag 4 oktober 2009 - Het Kolbászfesztivál, Worstfestival, van Békéscsaba komt er weer aan. Traditiegetrouw staat deze stad eind oktober in het teken van waar zij beroemd om is: worst! In de grote sporthal en daar omheen in grote tenten komen duizenden mensen bijeen met hun van huis meegebrachte worstendraaimachines om aan de grote wedstrijd worstmaken mee te doen. Voorwedstrijden zijn er ook op donderdag en vrijdag maar het echte spectakel begint op zaterdag om 10.00 in de ochtend, als aan honderden grote houten tafels amateurs en professionals aan de slag gaan voor de beste Csabai worst.
Boodschappenlijst
Vrijdag 25 september 2009 - Je zou wel eens een stuk pittige kaas willen eten en weten waar Abraham goede mosterd haalt, echt verse vis te koop is, een betaalbaar flesje soja in het schap staat, goed uitgesneden ossehaas te vinden is en bijzondere groenten te koop zijn. Wie kent deze vragen niet als Nederlandstalige in Hongarije?
Toch zijn er in Hongarije steeds vaker producenten te vinden die goede producten maken en winkels waar die producten te koop zijn. Daarom start Hongarije Vandaag met een nieuwe rubriek: Boodschappenlijst. Heeft u tips over waar u dat lekkere stuk vlees haalt, de juiste geitenkaas te vinden is, lekkere gerookte hammen hangen, eindelijk echte goede roomboter te koop is en een markt waar u echt waar voor u geld krijgt ? Waar koopt u uw waren, wat is de kwaliteit ervan en voor welke prijs? Vertel het ons en neem contact op met Tom de Smet.
5de Lecso Festival Székesfehérvár
Cadeau Bonbon Manufaktúra
Nederlander naar halve finale WK Chef Koks in Boedapest.
Pálinka Promenade Boedapest
Hongaarse wijnen centraal in Amsterdam
Meer artikelen...
- Zijn er nog goede kleine bierbrouwerijen?
- Betyárleves, soep voor vrijbuiters
- Rondleidingen op Wijnfestival Budapest
- Nederlandse wijnjournalist geëerd in Hongarije
- Agenda Wijn & Culinaire Festivals Hongarije 2009
- Pannon Lud stopt productie foie gras
- Culinaire gids voor Boedapest en Hongarije
- Doorgaan met Pinot Noir? Ja! riepen wij in koor
- Eén Europa en tóch anders
- Hongaarse Tokaj wijn voor € 9200,-